Panda laskiaispullat

Laskiainen lähestyy ja silloin tietysti tavan mukaan syödään laskiaispullia. Meillä tehtiin tänä vuonna panda laskiaispullia ja tavalliseen tapaan, jaan teillekin minun mielestäni parhaasta reseptistä.


 


Pandojen kasvot tein sulatetusta suklaasta. Hammastikulla muotilin suklaasta sopivat osat leivinpaperille ja annoin jäätyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen pullien koristelua. Käytin tummaa leivontasuklaata ja se toikin mukavaa lisämakua pullaan.


 


57078636-6481-4820-B696-25E05FF91149.jpeg


 


Laskiaispullat


(n. 10 isoa tai 15 pientä pullaa)


 


Tarvitset:


25 g hiivaa (puolikas paketti)


100 g voita


2,5 dl maitoa


1 kananmuna leivontaan ja 1 kananmuna voiteluun


1 dl sokeria


2 maustemittaa suolaa


8 dl venhäjauhoja


1 teelusikallinen kardemummaa


 


Sisältöön:


2 dl kermavaahtoa


Mantelimassaa ja hilloa, oman valinnan mukaan


 


Koristeluun:


Tomusokeria


Tummaa leivontasuklaata


 


Tee näin:


1. Murusta hiiva kulhoon ja sulata voi kattilassa.


2. Lisää maito kattilaan ja lämmitä maito-voi seos 37 asteiseksi (sormenlämpöiseksi).


3. Kaada hieman seosta kulhoon, niin että hiiva sulaa. Lisää hetken päästä kuivat ainekset ja loput seoksesta kulhoon. Työstä taikinaa käsillä.


4. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan levätä ja kohota n. 30 minuutin ajan.


5. Työstä taikinaa hieman lisää pöydällä (laita hieman vehnäjauhoja pöydälle niin taikina ei tartu pöydän pintaan) ja pyöritä sen kokoisiksi palloiksi, jonka kokoisia pullia haluat.


6. Uunin lämmetessä 200 asteeseen, anna pullien levätä pellillä, keittiöpyyhkeen alla 20 minuuttia.


7. Voitele pullat kevyesti kananmunalla ja aseta uuniin 10 minuutiksi. Huomaa että sopiva aika uunissa ololle riippuu uunin tehokkuudesta, joten seuraa pullia ja kun ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin, ne ovat valmiita. Tarkista hammastikulla että taikina ei ole raakaa pullan sisältä.


8. Kun otat pullat uunista, peitä ne jälleen keittiöpyyhkeellä ja annan niiden jäätyä.


9. Vatkaa kermavaahto. Leikkaa pieni osa jäätyneen pullan päältä ja paina pieni kolo keskelle pullaa. Aseta koloon hilloa tai mantelimassaa ja peitä kermavaahdolla. Aseta "katto" takaisin ja koristele pandalle kasvot. Halutessasi voit myös ripotella siivilän avulla päälle tomusokeria.


 


BC0FA0E2-DB23-4A56-84CC-628BEB82E45A.jpeg


088117A8-2B2B-4F56-A082-FEC86D708E01.jpeg


CCFD8CBE-1DEE-44E0-8647-19B2B2AA00F6.jpeg


9BF5D1A2-A2E3-4E2A-9630-85BA6FA5EC76.jpeg


8775D206-3818-47AF-B0D0-45810B63CE7E.jpeg


F9891163-D9D4-45EC-96FB-48F217BC3609.jpeg


8C867E73-6D8D-43FB-A6F0-18499B991AF4.jpeg


 


Tällä viikolla vietetään suuressa osassa maata hiihtolomaa ja mikäs sen herkullisempaa kuin laskiaispulla ja lämmin kaakao hiihtoretken päätteeksi tai välipalaksi pulkkamäessä? Mitä mieltä muuten olette, kuuluuko laskiaspullaan mantelimassa vai hillo? Itse suosin hilloa.


 

Kommentit

  1. Ehdottomasti mantelimassa! :) nämä menevät heti kokeiluun! Ihana idea!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti