Huomenna on ystävänpäivä. Päivä joka tuntuu vuosi vuodelta rantautuvan Amerikkalaisine perinteineen, yhä vahvemmin Suomeenkin. Kaupoissa hyllyt notkuvat herkkuja, ilmapalloja ja kortteja Be My Valentine- teksteillä. Sähköposti ja sosiaalinen media ovat täynnä mainoksia ja alennuskoodeja tuotteille. Mielestäni ystävänpäivä on mukava juhlapäivä mutta itse arvostan kuitenkin enemmän sitä, että yllätetään toinen ihminen lahjoilla ja kauniilla sanoilla keskellä viikkoa, ihan vain koska haluaa ilmaista toisen ihmisen tärkeyttä elämässään. Ei sen takia, että kalenteri määrittelee kuinka näin kuuluu sinä päivänä tehdä. Mielestäni se, että hankit toiselle lahjan ihan muuten vaan, koska haluat osoittaa toiselle että hän on sinulle tärkeä tai koska kaupassa ollessasi tulit ajatelleeksi ystävääsi, poika- tai tyttöystävääsi, avo- tai aviopuolisoasi ja haluat ilahduttaa häntä tavallisena päivänä, on ihanempaa kuin tietyn päivän määrittelemä toimintatapa.
Mutta onhan se mukavaa askarrella ja leipoa ystävänpäivä teemaan sopivia juttuja lasten kanssa. Onhan tällaiset askartelut oiva tapa harjoitella erilaisia (ehkä jopa uusiakin) taitoja, kuten liimaamista ja saksilla leikkaamista. Ja korteista tulee ihanan erilaisia ja omalaatuisia, kun päästää pienen taaperon käyttämään luovuuttaan koristeluissa. Tänä vuonna teimme Väinön kanssa sydänhahmokortteja ja leivoimme Rocky Road suklaata. Nämä sitten paketoimme pieniin sydämillä koristeltuihin pusseihin. Veeti osallistui katselemalla vierestä ja torkkumalla välillä mutta ensi vuonna hänkin pääsee tekemään enemmän.
Tässä resepti oi, niin ihanaan ja helppoon Rocky Road herkkuun. Resepti sopii mainiosti lasten kanssa yhdessä tekemiseen:
Rocky Road
Tarvitset:
200 g suklaata (omavalintainen, itse sekoitan maitosuklaata ja tummaa suklaata)
1 rkl voita
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl kuivattuja karpaloita
2 dl pieniä vaahtokarkkeja
Tee näin:
1. Sulata suklaa ja voi. Sekoita keskenään.
2. Kaada muut ainekset suklaan joukkoon ja sekoita keskenään.
3. Kaada seos 20 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita tasaiseksi.
4. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jäätyä seuraavaan päivään.
5. Pilko käsin pieniä paloja ja herkuttele.
Voit itse muunnella reseptiä sen mukaan mitä ja kuinka paljon mitäkin ainesta haluat sekoittaa suklaaseen. Tässä reseptissä on meidän tällä kertaa käyttämät ainekset. Muita omia suosikkejani ovat:
Kuivatut mustikat, makadamiapähkinät ja vaahtokarkit
Dominokeksipaloja ja vaahtokarkkeja
Suolapähkinät ja lakritsa
Murskatut piparminttukaramellit ja cashewpähkinät.
Kommentit
Lähetä kommentti