Kesä on saapunut - pieni muistutus kaikille vanhemmille

Kesä näyttäisi vihdoin ja viimein saapuneen! Eilen lämpötilamittari täällä Ulvilassa näytti +23 ja tänään on luvattu entistä lämpimämpää. Sosiaalinen media on täynnä kuvia ja hehkutuksia siitä miten talviturkki on vihdoin heitetty.

Ihanaa kun aurinko lämmittää ja vedessä pääsee pulikoimaan lasten kanssa! Mekin vietimme tämän aamupäivän pihalla vesileikkien ja pallopelien merkeissä. Haluan kuitenkin muistuttaa yhdestä tärkeästä asiasta, nyt kun ihmiset rientävät rannoille ja uima-altaille sankoin joukoin; jos liikutte lasten kanssa veden lähistöllä niin katsottehan näiden pienten ihmisten perään jatkuvasti.

Olen jo muutamana kesänä nähnyt pelottavan monta aikuista, jotka istuvat rannalla tai altaan äärellä ja katselevat puhelintaan, samalla kun heidän lapsensa temmeltävät vedessä. En sano etteikö puhelinta saisi katsella mutta jos teet sen, niin varmistathan että joku muu aikuinen seuraa lapsiasi silloin.

Hukkuminen ei tapahdu kuten elokuvissa. Ihmiset eivät huido ja huuda apua kun voimat loppuvat yllättäen uidessa. Kaikki tapahtuu pelottavan hiljaa ja yllättäen. Joten laitetaanhan puhelimet sivuun kun vietämme aikaa veden äärellä, varsinkin lasten kanssa. Nautitaan hetkestä ja kesästä, ilman sen jakamista someen.

Aurinkoista ja ihanaa sunnuntaita kaikille!






Kommentit