Sinä, äiti

Meidän perheen äitienpäivä meni perinteisissä merkeissä. Aamulla minulle tarjottiin aamupalaa sänkyyn, tosin puuro meni tänä vuonna parempiin suihin kun Väinö päätti syödä sen itse. Hänen mielestään tällainen aamupala-picnic sängyssä oli oikein mukava asia. Samoin tuumi Veeti joka heräsi vieressäni kun aamupalaa tuotiin. Tosin hän oli hyvin hämmentynyt kun hänelle ei tarjottu mitään tarjottimelta.

Samalla kun syötiin aamupalaa, avasimme äitienpäivälahjat ja luimme kortit. Aamupäivän vietin sängyssä löhöten, hyvällä omallatunnolla. Päiväunien jälkeen suuntasimme kaupungille syömään Thaimaalaista ruokaa. Tästä on tullut meille varsinainen perinne äitienpäivänä, sillä kukaan muu perheessämme ei oikein välitä Thaimaalaisesta ruuasta kuin minä. Mutta äitienpäivänä, äiti saa päättää ohjelman ja ruuan. Kiertelimme hieman kauppoja, kävimme eläinkaupassa katselemassa eläimiä, ruokaostoksilla ja lopuksi ostimme iltapalaksi Arnoldsin donitseja. Kotona katselimme jalkapalloa ja leikimme lasten kanssa, ennen iltapalaa ja iltasatua.

Äitienpäivän iltaa vietän telkkarin ääressä, katsellen sarjoja ja tietenkin ennen nukkumaan menoa luen tapani mukaisesti kirjaa. Siitä tulikin mieleeni, että kaipaisin vinkkejä hyvistä kirjoista joita lukea, joten jos sinulla on vinkata jostain kirjasta joka minun pitäisi mielestäsi ehdottomasti lukea niin jätäthän kommentin.


Hyvää äitienpäivää Sinulle rakas lukija joka olet äiti! Niin, juuri sinä, joka asetat lapsesi tarpeet omiesi edelle joka päivä. Sinä, joka varmistat että heillä on turvallinen ympäristö ja ilmapiiri jossa kasvaa. Sinä, joka mahdollistat hänen kasvun ja kehityksen. Sinä, joka luet samaa satua uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, koska lapsesi rakastaa juuri sitä satua. Sinä, joka istut lapsesi sängynlaidalla ja silität häntä uneen joka ilta. Sinä, joka nouset keskellä yötä antamaan tutin takaisin suuhun. Sinä, joka valvot itkuisen lapsen kanssa. Sinä, joka adoptoit lapsesi. Sinä, joka kannoit häntä sisälläsi useiden kuukausien ajan. Sinä, joka annat tinkimätöntä rakkautta yllin kyllin lapsillesi. Sinä, joka toit hänet tähän maailmaan. Sinä, joka olet maailman paras äiti juuri sinun lapsellesi.

Kommentit