Liverpool, here we come

Olemme ottaneet tavaksi matkustaa jonnekin aina hääpäivämme kunniaksi. Tänä vuonna ystäväpariskuntamme menee naimisiin juuri Jaakon ja minun hääpäivänä, joten tänä vuonna juhlinta ei sijoitu samalle päivälle, kun todellin hääpäivä on. Tallinnassa on vietetty kylpyläviikonloppua, Tukholmassa on tullut shoppailtua ja Kungsleden Ruotsin lapissa on tullut vaellettua. Viime vuodet olemme viettäneet hääpäivää lähellämme sijaitsevissa paikoissa, lapsista ja raskauksista johtuen.

Tänä vuonna kuitenkin päätimme matkata jonnekin pidemmälle ja samalla yhdistää Jaakon 30-vuotis synttärilahjan, häälahjan ja kahden keskeisen ajan. Tänään varasimme matkan Liverpooliin ja ajankohdaksi valikoitui yksi viikonloppu elokuussa. Samalla kun odotan innolla matkaa ja kahden kesken veitettyä aikaa mieheni kanssa, jännitän ja kauhistelen lapsista erossa oloa. Kyse ei ole kuin kolmesta päivästä ja tiedän heidän pärjäävän hoidossa isovanhempiensa luona, mutta minulle tämä on valtava askel pois mukavuuden alueeltani.

Lisäksi minua jännittää itse matkustaminen. Lentäminen, junat, sunnistaminen täysin vieraassa paikassa ja maassa. Englanninkielen taitoni on hyvä mutta tiedän myös että Liverpoolissa puhutaan vahvaa murretta, joka saattaa hankaloittaa asioita.

Nyt kuitenkin kysyn teiltä, rakkaat lukijat, mitkä ovat must see tai must do jutut Liverpoolissa? Peliliput Liverpoolin jalkapallo-otteluun on jo hankittu (mikä oli se päällimmäisin syy miksi matkustamme juuri Liverpooliin), mutta mitä muuta sieltä löytyy? Frendit kahvila suljettiin harmittavasti pari vuotta sitten, muuten se olisi ollut ehdoton nähtävyys. Penny Lane on myös klassikko mutta jos se ei satu olemaan matkan varrella johonkin toiseen nähtävyyteen, tuskin sinne suuntaamme. Kertokaa omat matkavinkkinne!Kommentit