Viikonloppureissu Liverpooliin - mitä tehdä, mitä nähdä?

Viikko on kulunut siitä kun palasimme kotiin Liverpoolista ja monet ovat kysyneet mitä kautta varasimme liput jalkapallo-otteluun, missä asuimme ja mitä nähtävyyksiä suosittelen. Lensimme suoraan Helsinki-Vantaalta Manchesteriin, josta jatkoimme matkaa tunnin junamatkalla Liverpooliin. Rautatie Manchesterin ja Liverpoolin välillä on Englanning vanhin matkustajajunille tarkoitettu ja vaikka osa junista ovatkin hyväkuntoisia ja moderneja, ilmastointi ei niissä ole kovin kummoinen. Joten kannattaa varautua hieman huonoon oloon matkojen aikana.

Hankimme sekä ottelun liput että hotellin Tjäreborgin paketin kautta (ei yhteistyö). Meillä oli paikat Anfield Beat Loungessa, eli eräänlaisessa aitiossa, jossa oli tarjolla ruokaa, juotavaa, live musiikkia ja Liverpoolin pelaaja legendan tapaaminen. Hintaa oli hieman enemmän kuin peruslipulla mutta ottaen huomioon mitä kaikkea pienellä lisähinnalla sai, oli se sen arvoista. Istumapaikat sijaitsivat hyvällä paikalla ja niiltä näki hyvin pelin tapahtumat sekä pelaajat läheltä.

Anfield oli muutenkin näkemisen arvoinen ja tunnelma oli mahtava. Siinä oli ihan ei niin jalkapallosta kiinnostuneelle aikuisellekin sulateltavaa kaikessa. Katsomoista lähtevä meteli oli välillä niin kova, että korviin sattui. Jo matkaa varatessa, meitä oli varoitettu siitä, että Liverpoolista löytyy jalkapallo huligaaneja. Muun muassa lippuja varatessa, luki jo että oli hyvä tiedostaa, että istuisimme Liverpoolin kannattajien katsomossa eikä  siellä saanut pukeutua vastustajajoukkueen vaatteisiin. Monella sivustolla myös muistutettiin, että kaupungilla liikkuessa saattoi olla turvallisempaa pukeutua tavallisiin vaatteisiin eikä esim. fanipaitaa tai -takkiin.





Olin itse jo henkisesti valmistautunut pitämään puoliani tai ainakin juoksemaan lujaa, kun poistuimme aitoistamme pelin jälkeen. Huomasimme kuitenkin nopeasti, että huoli oli turhaa. Koska 55 000 ihmisen samanaikainen poistuminen jalkapallostadionilta vei jonkun verran aikaa ja tilaa, oli tiet suljettu stadionin ympäriltä ja katsojille oli järjestetty bussikuljetus takaisin kaupunkiin. Siinä sitten jonotettiin kaikki nätisti jonossa, keskusteltiin ottelusta ja oltiin muutenkin rauhallisin mielin. Paikalla oli myös Anfieldin omia oppaita, jotka tarvittaessa neuvoivat ihmisiä. Minkäänlaista huligaanitoimintaa ei nähty ja itse asiassa, bussissa istuessamme yhdessä sekä Liverpool että Norwich fanien kanssa, mielessä kävi vertailu siitä kun oma paikallinen jääkiekkoseura pelaa paikallisottelun viikonloppuna, niin tuskin vastustajaseuran kanssa yhteinen bussimatka sujuisi yhtä rauhallisissa merkeissä. Hyvä kun pystyvät siellä samassa jäähallissa olemaan sen muutaman tunnin. Kaikkia ei voi tietenkään tuomita samalla tavalla ja varmasti Liverpoolissakin tulee olemaan tulevalla kaudella jos jonkinmoista riehumista jalkapallo-otteluiden yhteydessä mutta tällä kertaa sellaista ei kuitenkaan tapahtunut.

Hotellimme, Radisson Blu, sijaitsi sataman lähellä. Kyseessä oli 4+ tähden hotelli ja kokemus oli miellyttävä. Huone ja muut tilat olivat siistit, aamupala oli kattava. Ainoa ehkä negatiivinen asia oli se, että lauantaina hotellin ensimmäisessä kerroksessa vietettiin häitä ja musiikki soi niin, että se kuului aulassa sijaitsevaan loungeen jossa me ja muutamat muut vieraat katselimme otteluita screeniltä. Musiikki kuului myös välillä huoneeseemme, joka sijaitsi kolmannessa kerroksessa. Emme kuitenkaan itse kokeneet että siitä niin suurta haittaa olisi ollut, että olisimme valittaneet siitä respaan. Antaa ihmisten juhlia häitään!

Asuimme kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja monista nähtävyyksistä. Liverpool on kuitenkin sen verran iso kaupunki, ettei yksi viikonloppu riitä koko paikan kiertämiseen. Tai ehkä aika riittäisi mutta silloin saisi kyllä pysyä liikkeellä jatkuvasti eikä pysähdellä lainkaan. Shoppailumahdollisuudet ovat aivan mahtavat! Satamasta puolestaan löytyy muun muassa museo, lautat joilla pääsee joen toiselle puolelle ja Titanicin muistomerkki. Siitä, mitä tekemistä lapsiperheillä siellä on, en osaa sanoa sillä kerrankin nautin siitä että sai edetä täysin oman mielen mukaan, sen enempää miettimättä lasten päiväunia tai syöttöaikoja. Sen verran kuitenkin voin todeta, etten ihan pientä lasta veisi Anfieldille. Ihan vain sen metelin takia.

Tarkoitus oli katsoa lauantai-illan ottelut jossain paikallisessa pubissa mutta jokaisessa sellaisessa oli live musiikkia ja meteli oli niin kova, etteivät meidän korvat sitä kestäneet. Siksi päädyimme katsomaan ottelut rauhassa hotellin loungessa. Kaupungin ruokapaikat koostuu suurimmaksi osaksi isoista pikaruokaketjuista ja korkeatasoisista ravintoloista, joten joka lähtöön löytyy myös ruokailumahdollisuuksia.

Seuraavassa postauksessa kerron hieman tarkemmin hyvistä ostosmahdollisuuksista ja mitä tuli itse hankittua reissun aikana. Siihen asti, saatte nauttia näistä kuvista matkaltamme.











Kommentit