Ethän koske lapseeni

Taas on yksi viikko vierähtänyt yhdessä hujauksessa. Kaikki jotka seuraavat blogiani tiiviimmin ja te jotka tunnette meidät paremmin, tiedätte varmaan jo että meillä ei tylsää täällä ole. Tämäkään kulunut viikko ei ole poikennut normaalista ja voi että, meillä on sattunut ja tapahtunut.

Sadetta on piisannut ja näin ollen eteinen on täyttynyt sadevaatteista, kumisaappaista ja sateenvarjoista. Lisäksi minulla on ollut täysi työ yrittää pitää vilkas 9 kuukauden ikäinen lapsi poissa näiden vaatteiden luota. Se jo yksinään on välillä tuntunut kokopäivätyöltä. Hammaslääkärissä tuli poikettua ja mieheni puolestaan vieraili päivystyksessä. Eikä tällä kertaa siis työnsä puolesta. Sairaslomaa hänelle tuli muutama päivä ja vapautus raskaista kotihommista, jotta selkä saisi levätä. Lisäksi itselläni oli kahden päivän kestävä migreeni.

Tänään kuitenkin päätin poiketa kaupungilla Veetin kanssa hengähtämässä hetken samalla kun Jaakko valvoi Väinön päiväunia kotona. Eräässä kaupassa ollessamme, täysin vieras nainen ilmestyi eteemme ja tarttui Veetiä jalasta, heilutti sitä ja totesi että "keneltä puuttuu sukka? Voi kuinka suloinen lapsi!". Ihanaa tietenkin saada kehuja lapsestamme mutta itse vierastan kovasti tätä että vieraat ihmiset koskettelevat lastani. Ymmärrän että lapsia halutaan silittää ja muuta koska ovathan ne suloisia (siis kaikki lapset, eivät vaan meidän) mutta onhan lapsellakin oikeus jonkinlaiseen omaan reviiriin.

Olen ennenkin törmännyt samanlaisiin tilanteisiin jossa lapsiani on silitelty ja hellitelty ventovieraiden toimesta. Itselleni ei tulisi mieleenkään koskea vieraaseen lapseen esim. kaupassa, vaikka kyseinen lapsi olisi kuinka suloinen.

Mitä mieltä te muut tästä olette? Onko teidän mielestänne ok koskea vieraaseen lapseen vai suotteko kaikille, lapsille ja aikuisille, oikeuden omaan reviiriin?


Kommentit