Syksyn sateita

Minusta on ihanaa että meillä on Suomessa 4 eri vuodenaikaa. Se tietenkin tietää sitä, että eri vuodenaikoja varten tarvitaan erilaisia vaatteita ja varsinkin talvivaatteet vievät paljon tilaa varastossa. Mutta silti, minusta on yhtä ihanaa kaivaa lämpimät takit, myssyt ja kengät esille syksyllä kuin pakata ne vaatehuoneeseen keväällä. Nautin vuodenaikojen erilaisuudesta.

Jos minun kuitenkin pitäisi valita yksi vuodenaika, josta pidän eniten, olisi se syksy. Rakastan syksyä! Pidän sadonkorjuun tarjoamista vaihtoehdoista ruuanlaittossa, värikkäästä luonnosta ja sen tarjoamasta laajasta valikoimasta askartelutarvikkeita, kynttilöistä ja lämpimistä vilteistä pimenevissä illoissa. Mikä sen parempaa kuin käpertyä illalla lukemaan kirjaa kynttilänvalossa, samalla nauttien kupista lämmintä teetä.

Monet kokevat että pimenevät illat saavat heidät masentuneeksi mutta itse koen asian olevan toisinpäin; koen syksyn voimaannuttavana. Vuosia sitten mainitsin miehelleni että syksyn pimeys vetää minua puoleensa. Se kuitenkin kuulosti pahemmalta kuin mitä se on. Haha!

Viihdyn myös paljon kotona ja jotenkin tuntuu, että syksy antaa hyvän syyn rauhoittua kotioloihin. Enää ei tarvitse mennä ja touhuta yhtä paljon kuin kesällä, jolloin joka päivälle tuntuu olevan menoa. Jos ei muuta, niin täytyy nauttia ulkona paahtavasta auringosta. Syksyn sateiden aikana, on kuitenkin kiva pukea sadevaatteet päälle ja katsella lasten vesileikkejä lätäköissä, ennenkuin suunnataan takaisin sisälle ja puetaan kuivat vaatteet, istutaan alas ja nautitaan kuppi lämmintä kaakaota.

Toinen asia mistä pidän erityisen paljon; joulu. Päässäni olen jo alkanut suunnittelemaan tulevia joululahjoja ja askarteluita mutta hössötetään ja nautitaan nyt ensin syksystä. Mikä on sinun lempivuodenaikasi?


Kommentit