Värisuunnistusta luonnossa

Siitä on aikaa kun olen viimeksi kirjoittanut vinkkejä askarteluun, leivontaan tai muuhun tekemiseen lasten kanssa, joten tänään ajattelin tarjota sellaisen vinkin kuin värisuunnistus. Syksyn jatkuvasti muuttuva, värikäs luonto tarjoaa värisuunnistukselle mitä mahtavimmat puitteet. Tekeminen ei myöskään vaadi paljoa valmistelua, lisäksi se on todella yksinkertainen ja halpa toteuttaa. Tarvitset vain:

Paperia
Värikyniä
Kaksi minigrip pussia




Värisuunnistuskessa on siis tarkoitus löytää luonnosta samanvärisiä tavaroita kuin paperissa olevissa väreissä. Isompien lasten kanssa vaikeusastetta voi lisätä muun muassa lisäämällä numeroita väreihin ja harjoitella laskemista (esim. 2 keltaista, 4 sinistä ja 1 vihreä tavara). Tavarat kerätään toiseen minigrip pussiin ja niitä voi sitten myöhemmin lajitella ja ihmetellä kotonakin.

Värisuunnistus antaa lapselle mielenkiintoista tekemistä esimerkiksi tavallisen kävelylenkin aikana tai matkalla puistoon. Samalla lapsi oppii havainnoimaan ja tutkimaan ympäristöä eri tavalla. Meillä värisuunnistus on todella suosittua ja löydettyjä aarteita tutkitaan vielä kotona. Niitä yhdistellään saman väriseen pisteeseen ja samanvärisiin tavaroihin useita kertoja.


Kommentit