Selviytymisopas pienten lasten kanssa kaupassa käyntiin

Ystäväni ihmetteli taannoin miten selviän kauppareissuista kahden pienen lapsen kanssa. Pakko oli tunnustaa että vuosi sitten, meidän kauppareissut päättyivät useinmiten kiukutteluun ja huutoon esikoisemme kohdalla. Saatoin itsekin huutaa sisäisesti, sillä olihan se raskas vaihe. Pohdin silloin erilaisia tapoja tehdä kauppareissuista sujuvampia ja minulla on jo pitkään ollut tarkoitus jakaa ideoitani blogin lukijoiden kanssa. Joten tässä tulee omat vinkkini, miten selvitä kauppareissuista pienten lasten kanssa:

1. Oma ostoslista

Ihan paras juttu meillä, on ollut lapsen oma ostoslista. Pohjana toimii laminoitu A4 paperi johon saamme kiinnitettyä 4-5 erilaista kuvaa. Kuvina on tietenkin erilaiset hedelmät, leivät, juomat tai muita tarvikkeita joita tarvitsemme sillä hetkellä. Lapsen tehtävänä onkin sitten bongata tavarat kaupasta ja kerätä ne kärryymme. Mielestäni on fiksua jakaa lapsen listalle tarvikkeita jotka löytyy ympäri kaupan (esim. 2 hedelmää, 1 maito, 1 puurohiutale rasia ja 1 riisirasia). Hieman vanhempien lasten kanssa voi yhdistää numerot tavaroihin (3 banaania, 2 maitoa jne.).

2. Omat kärryt / oma kori

Tämä on varmaan jo monella käytössäkin ja meilläkin Väinö saa lyhyillä kauppareissuilla hoitaa kärryjen tai korin työntämisen. Se pitää lapsen mielenkiinnon yllä juurikin lyhyillä reissuilla.


3. Tavaroiden laskeminen

Esikoisemme mielestä on hauskaa myös lukea yhteistä ostoslistaa ja yhdessä etsiä tarvittavat tavarat kaupasta. Hänestä on mukavaa laskea tarvittava määrä kutakin tavaraa, ennenkuin laskee ne kärryyn.

4. Lahjonta

Käsi sydämellä, emmeköhän jokainen ole joskus käyttänyt lahjontaa osana lastenkasvatusta. Suklaapatukka tai muu herkku toimii yllättävän hyvänä motivaattorina lapselle käyttäytyä rauhallisesti kauppareissun ajan.

Tässä minun vinkkini kauppareissujen sujuvuudeksi. Onko teillä jotain hyviä tapoja, jotka olette todenneet toimiviksi?


Kommentit

  1. Meillä on lapset aina viihtyneet ruokakaupassa (3), luulisin että johtuu siitä että kaupassa on niin paljon katseltavaa, valoja ja värejä (vauvoille) ja isommillekin kiinnostavia juttuja. Ne kaupat on parhaita, joissa saa ilmaiseksi ottaa banaanit lapsille kauppareissun ajaksi! On ihme miten pikku banaani voi olla niin kiva juttu heille, meidän keskimmäinenkin ei yhteen aikaan tykännyt banaaneista muuten muuta kaupassa aina kelpasi =). Tietysti joskus on tullut raivareita jollakin kaupassa, mutta niitä nyt saattaa tulla missä vaan, ei se paikkaa katso. =D
    Anna / Mustikkapasta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti