Voihan korvatulehdus!

Tiistaina vein pojat päiväkotiin aamulla ja suuntasin töihin. Puoliltapäivin sain soitin poikien päiväkodista, että Väinö on kovin itkuinen, ei syö, valittaa pää- sekä kurkkukipua ja kuumettakin on vähän päälle 37. Lähdin hakemaan heitä kotiin, järjestelin keskiviikon lastenhoitoa niin että Jaakko saisi levätä työvuoron jälkeen (isäni tuli avuksemme) ja yritin varata lääkäriaikaa vielä iltapäivälle mutta mistään en sellaista saanut. Aikaisin aika oli keskiviikkona 12 jälkeen. Lääkäriin Väinö oli pakko viedä, joten varasin ajan keskiviikolle.

Herättyään päiväunilta, pikkuiseni oli kuitenkin sen verran kiukkuinen ja tuskainen että suunnattiin vielä samana päivänä päivystykseen. Siellä todettiin korvatulehdus molemmissa korvissa! Ilmeisesti jälkitautina viime viikon flunssasta. Saatiin lääkkeet ja haettiin vielä sairastelijalle hamppariateria, sillä se oli hänen ainoa toiveensa. Niin reipas hän kyllä oli lääkärissä ja apteekissa asioidessamme, että olisi ansainnut vähintään viisi hampurilaista! Olin todella ylpeä Väinöstä, tässäkin tilanteessa. Meillä kun yleensä lääkärissä käynnit on muistuttaneet lähes painiotteluita ja hän on vastustanut jopa tutkimushuoneeseen astumista. Tällä kertaa hän ylpeästi kertoi kuinka meillä on kotona leikkilääkärilaukku jossa on tutkimusvälineitä ja hän sitten hoitaa mamma ja isää. Ja kertoi hän minulle myös sen, että lääkettä täytyy nyt ottaa että pipi lähtee korvista.


Korvatulehdusten takia ei sitten päästy torstaina ensimmäisiin jalkapalloharjoituksiin mutta tänään päästiin sinnekin. Sielläkin Väinö toimi niin hienosti ohjeiden mukaisesti ja seurasi sääntöjä. Milloin pikkuisestani tulikaan näin iso?


Ilta oli tarkoitus viettää rauhallisesti kotona tehden pizzoja mutta se menikin taas lasten päivystyksessä kun Veetillä ilmeni samanlaisia oireita kuin Väinöllä alkuviikosta. Tai oikeastaan, niitä oireita on ollut jo pari päivää mutta tänään ne olivat todella voimakkaat joten epäilin että hänelläkin olisi korvatulehdus. Veeti on kuitenkin ollut heistä se alttiimpi juurikin  korvatulehduksille. Muutaman tunnin odottelun jälkeen todettiinkin että toisessa korvassa on lievä korvatulehdus. Itse tehtyjen pizzojen sijaan söimme valmispizzaa ja Veetin mennessä yöunille, käperryimme Väinön kanssa lauantaiherkkujen kanssa sohvalle katsomaan hänen lempisarjaansa.




Kommentit