Loputon tiedonjano

Jos en työskentelisi päiväkodissa, mitä tekisin työkseni? Tätä on minulta usein kysytty ja en oikein tänäkään päivänä osaa siihen vastata. Tai no, kirjailijan ammatti on sellainen josta unelmoin mutta olen varsin riippuvainen siitä turvallisuuden tunteesta jonka säännöllinen kuukausipalkka antaa, joten saisin olla melko menestyksekäs kirjailija että luopuisin työstäni varhaiskasvatuksen piirissä.

Enkä tiedä haluaisinko luopua siitä alasta koskaan täysin. Jos lasten tiedonjano on loputon puro, niin olen tässä asiassa jäänyt lapsen tasolle. Kun minua kiinnostaa jokin aihe tarpeeksi paljon, voin uppoutua siihen syvälle. Jopa äitiyslomalla ollessani, luin paljon varhaiskasvatukseen liittyvää kirjallisuutta ja materiaalia. Lasten maailma ja kehitys on mielestäni erittäin mielenkiintoinen aihe.

Jo pidemmän aikaa olen miettinyt opintoja suoritettavaksi työn ohella. Eivätkä ne saisi liikaa rajoittaa vapaa-aikaani, ettei aikani omien lasten kanssa kärsisi. Pitkään ajattelin että opiskelen lisää sitten joskus, kun lapset ovat isompia. No, opintokärpänen puraisi kuitenkin lopputalvesta kunnolla kiinni ja pohdimme mieheni kanssa, miten saisin opintoja suoritettua tämänkin elämänvaiheen aikana. Tulimme siihen päätökseen että onnistuu se opiskelu nytkin verkko-opintojen muodossa ja tänään ilmoittauduin avoimeen yliopistoon opiskelemaan kasvatustieteiden perusopintoja sekä perheopintojen perusopintoja. Verkko-opinnot antavat mahdollisuuden suorittaa opinnot omassa tahdissa ja muiden arkisten asioiden ympärillä.

Kuva: pexels.com

Nähtäväksi jää, miten tästä kaikesta selviydyn ja tulenko katumaan päätöstäni moneenkin otteeseen mutta ainakin tällä hetkellä olen todella innoissani tästä kaikesta!


Kuvat: pexels.com

Kommentit