Äitiys on...

Tunnet itsesi ylivoimaisen väsyneeksi mutta et luovuta. Olet huolestunut ja samalla täynnä toivoa. Tunteikas ja samalla tasapainoinen. Olet äiti.

Tiedän että joskus se on raskasta. Äitiys siis. Maailmasi tuntuu pieneltä ja työtä on loputtomiin. Mutta vaikka sinun maailmasi tuntuu ajoittain pieneltä, sinä olet koko suuren maailman keskipiste lapsillesi. Sinä olet se heidän turvasatamansa ja voimien alkulähde. Et ehkä tunne itseäsi tärkeäksi mutta usko pois, lapsillesi sinä olet kaikkein tärkeintä.

Äitiys on sitä että toteat olevasi vahvempi kuin uskoitkaan. Kohtaat pelkoja joiden olemassaoloa tuskin aavistit. Ymmärrät miksi äiti karhun puuro oli kylmää Kultakutri ja kolme karhua -sadussa. Äitiys on sitä kun sinulla on kädet täynnä tekemistä ja sydän täynnä rakkautta. Äitiys on sitä, että olet kärsivällinen vaikka jaloissasi hyppii muutama miniversio kärsimättömästä sinusta.

Äitiyden polttoaineena on rakkaus ja lämpimät halaukset. Sekä ripaus kofeiinia. Äitiys on miljoonia pieniä hetkiä, sanoja ja tekoja käärittynä yhteen sydämenmuotoiseen pakettiin täynnä loputonta rakkautta ja ainutlaatuista, etuoikeutettua väliaikaista epämukavuutta unettomuuden ja riittämättömyyden tunteen muodossa.

Äitiys opettaa sinulle rajallisuudestasi ihmisenä. Sen toteaminen saa sinut tuntemaan itsesi yhtä turhautuneeksi kuin taaperosi joka huomaa ettei hän voikaan lentää tai juosta yhtä kovaa kuin aikuinen. Äitiys on sitä, että vertailet itseäsi muihin äiteihin. Älä! Huolehdi omasta äitiydestäsi. Se riittää. Sinun ei tarvitse olla kuten muut sillä olet täydellinen sellaisena kuin olet.

Muiden elämä ja äitiys saattaa näyttää täydelliseltä sinun silmissäsi mutta todellisuudessa kenenkään elämä ei ole ruusuilla tanssimista aina. Me kaikki kamppailemme omien haasteidemme kanssa. Täydellisiä äitejä ovat he, jotka jatkavat kamppailua. Täydellinen äiti olet sinä, minä ja me kaikki.

Hyvää äitienpäivää!


Kommentit