Kaupallinen yhteistyö: Fanni tunnetaitosarja

Kaupallinen yhteistyö yhdessä Kummakustannus kanssa.

"Hei, tuohan kuulostaa tutulta! Minullakin on usein niin levoton olo, etten voi kuin pomppia ja pyöriä ympäriinsä. Katsos näin!" Vili hypähtää muutaman kerran korkealle ilmaan. "Minäpä tiedän, mikä sinua auttaa." - Fanni ja levoton tiikeri.


Olen aina sanonut, että vaikka esikoisemme näyttää isältään, on hän perinyt luonteensa minulta. Tunteita koetaan koko sateenkaaren värien edestä - laajasti ja voimakkaina. Yhdessä olemme hänen kanssaan ensin opetelleet tunnistamaan ja nimeämään tunteita. Olemme pohtineet mikä aiheuttaa ne ja miten niitä voi ilmaista ja hallita.

Aikuisen on helpompi hallita tunteitaan emmekä joudu oikeastaan miettimään asiaa sen kummemmin. Se tulee jo selkärangasta. Olemmehan harjoitelleet koko ikämme. Mutta lapset vasta harjoittelevat tunnetaitoja ja tarvitsevat aikuisen apua sekä ohjeistusta.




Fanni tunnetaitosarja kirjoineen ja tunnekortteineen, ovat oiva tapa opetella tunnistamaan ja hallitsemaan tunteita. Jokainen kirja sisältää sadun, jossa yksittäinen tunne otetaan esille lapsen näkökulmasta sekä tehtäviä yhdessä pohdittavaksi ja suoritettavaksi. Meillä näihin kirjoihin palataan yhä uudestaan ja uudestaan lapsen tahdosta. Hyödynnän niitä myös työssäni varhaiskasvatuksen opettajana. Ne ovat paitsi opettavaisia myös loistava tapa viettää yhdessä aikaa.




Kommentit