Remppa vai muutto

Viimeisten viikkojen aikana meillä on käyty tiuhaan keskustelua siitä, laitetaanko nykyinen kotimme myyntiin ja rakennetaan uusi talo vai rempataanko tämä nykyinen koti. Ainoa varma asia mikä tiedettiin, oli se, että haluamme mahdollisimman helppohoitoisen kodin. No, sen olemme jo oppineet neljän omakotitalossa vietetyn vuoden aikana, että omakotitalossa on aina jotain työtä tehtävänä. Siis aina. Ne työt ei vaan lopu millään. Tai ainakin siltä se tuntuu.

Nykyinen kotimme on täysin puulämmitteinen. Teemme itse polttopuut, varastoimme ne ja kannamme sisälle lämmitystä varten. Puiden pilkkominen ja varastointi oli työlästä hommaa jo ennen kuin saimme perheenlisäystä ja nyt kahden pienen lapsen kanssa, puuhommien tekeminen vaatii entistä enemmän aikatauluttamista ja järjestelyä. Nautimme kodistamme mutta toivoisimme sen tuntuvan vähemmän työmaalta. Haluamme voida lähteä viikonlopuksi vaikka pääkaupunkiseudulle vanhempieni luokse, ilman että jo lähtiessä tiedämme palaavamme viileään taloon joka vaatii lämmitystä heti kotiin tultuamme. Ja haluamme voida rauhallisin mielin käydä lastemme harrastuksissa, ilman että takaraivossa jyskyttää tieto siitä että kämppää pitäisi lämmittää koska yöstä on tulossa kylmä mutta emme jaksaisi valvoa puoleen yöhön odottaen että takka on lämmennyt.

Me siis pohdimme sekä laskimme. Kävimme pankin kanssa lainakeskusteluita ja pyysimme kiinteistövälittäjältä hinta-arviota kodistamme. Pohdimme uudestaan ja laskimme lisää. Haimme tarjouksia uusien talojen rakentamiseen. Tutkimme mahdollisia tonttivaihtoehtoja. Haimme tarjouksia rempalle. Ja sitten vielä pohdimme ja laskimme kerran kaiken. Välillä tuntui että meistä olisi saanut varsin hyvän pariskunnan Remppa tai muutto -ohjelmaan, sillä tuntui että emme millään osanneet tehdä lopullista päätöstä.

Lopulta päätimme seurata sydämiämme ja päädyimme remppaan. Rakastamme taloamme ja viihdymme täällä. Talossamme on valtavasti potentiaalia. Syksyllä meille asennetaan maalämpö, uusitaan kaikki lattia- ja seinäpinnat, päivitämme kylppärin sekä vessan, uusimme keittiön ja pihalle asennamme paljun. Työtä on paljon mutta sydämessäni tiedän että teimme oikean päätöksen. Joten valmistautukaa siis lukemaan blogista jonkin verran sisustusaiheisia kirjoituksia tulevan syksyn aikana!


Kuvat: Pinterest

Kommentit