Päivällinen metsäretkellä

Koti on aina koti ja itse olen varsinainen kotihiiri. Yksi syy tulevaan remonttiimmekin on juuri se, että haluamme tehdä talostamme juuri meitä miellyttävän kodin jossa saamme jatkaa muistojen kerryttämistä vielä pitkään.

Mutta vaikka sitä kuinka rakastaa kotona olemista, niin joskus huomaa kaipaavansa hieman muutosta rutiineihin. Jos en huomaa sitä itsestäni niin lapsista. He kaipaavat myös vaihtelua arkeen välillä. Eikä vaihtelun tarvitse olla suurta. Pelkästään se, että välipala syödään ulkona tai tehdään retki toiseen leikkipuistoon, voi olla riittävää vaihtelua mielen virkistämiseksi.




Eilen koimme että halusimme nauttia viimeisistä yhteisistä lomapäivistä tänä kesänä ja päätimme tehdä metsäretken läheiselle ulkoilualueelle. Pakkasimme mukaan ruokatarvikkeet päivällistä varten ja pasta bolognese valmistuikin hyvin laavulla. Ja ruokaa upposi usean annoksen verran myös lapsille.




Poimimme mustikoita, keräsimme käpyjä, tutkimme muurahaisten kotia, pohdimme nukkuvatko muurahaiset koskaan ja näimme useita etanoita tietä ylittämässä. Sen lisäksi lapset saivat juosta ja purkaa energiaa vapaasti luonnossa.

Kotona kävimme rentoutumassa saunassa ennen iltapalaa. Väinö huikkasi vielä makoillessaan sohvalla Jaakon ja minun välissä, että "äiti ja isä, minä rakastan teitä molempia". Voin kertoa että kyllä maistui uni hyvin yöllä.






Kommentit