Remppapäivitystä

Tämä(kin) viikko meni hujauksessa. Alkuviikosta pidin muutaman päivän lomaa töistä ja sain tapetoitua Väinön huoneen. Myös olkkarin, eteisen ja yläkerran käytävän tapetti saapui. Yläkerran vessan seinälaatat on saatu paikoilleen, alakerran entinen kattilahuone on saanut uuden lattian ja ensi viikolla sinne asennetaan viimeiset osat maalämpöä varten. Sitten meillä onkin täysin uusi lämmitysjärjestelmä valmiina ja talo lähtee taas lämpeämään!Uusi keittiö saapui viime viikolla ja eilen sitä alettiin asentamaan. Keittö ja eteinen saivat uuden laattalattian jo muutama viikko sitten. Poikien huoneet ovat lattiaa vaille valmiita.

Remontti on siis ylittänyt jo puolivälin ja kohta pääsemme muuttamaan takaisin omaan kotiimme. Ai että sitä on odotettu! Itselläni on ollut kova koti-ikävä oikeastaan koko tämän ajan mutta nyt myös Väinö on alkanut selvästi kaipaamaan takaisin oikeaan kotiimme.

Väsymyksestä ja stressistä huolimatta olemme silti Jaakon kanssa tyytyväisiä päätökseen tehdä tämä remontti nyt. Meitä peloteltiin tietenkin aiemmin kauhutarinoilla siitä, kuinka raskasta remontin tekeminen on keskellä ruuhkavuosia mutta tiesimme, että kun tämä on hoidettu alta pois pääsemme muuttamaan meidän näköiseen kotiin, joka ei tunnu talvisin työleiriltä kun koko linna täytyisi lämmittää puulämmityksellä. Ja kun lämmityskausi sisällä helpottaisi, ulkona odottaisi taas koko kevään ja kesän kestävät puutalkoot. Haluamme helppohoitoisemman kodin ja sitä kautta meille aukeaa myös enemmän aikaa tehdä asioita yhdessä perheenä, mikä kuitenkin on meille kaikille todella tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Kyllä, remontin tekeminen ruuhkavuosien aikana ja keskellä maanlaajuista pandemiaa, on ollut raskasta mutta olen ylpeä siitä kuinka hienosti perheemme on hoitanut tämän kaiken yhdessä.

Pitkästä aikaa tänä viikonloppuna, Jaakollakin on vapaata töistä. Eilen vietimme rauhallista iltaa ruuan ja telkkarin ääressä kun pojat olivat menneet yöunille. Viikonlopulle ei ole sen suurempia suunnitelmia. Nautimme rauhallisista aamuista pyjamissa, teemme asioita yhdessä perheenä ja nautimme elämästä tällä hetkellä. Kaiken tämän kiireen ja stressin keskellä, nämä yhteiset vapaahetket ovat se voimaannuttava voimavara.Kommentit